Назад

18 юни 2024

Нашите продукти

Най-скъпите щети за домакинството, които могат да бъдат компенсирани със застраховка

AdobeStock_460689720

Застраховката на дома ви дава защита, когато имате най-голяма нужда от нея, покривайки разходите за щети, причинени от различни събития – настъпила буря или такива, причинени от спукани тръби, до щети, причинени от пожар, кражба с взлом или вандализъм. Застраховката на дома може да покрие широк спектър от събития, а последствията от тях понякога са изключително скъпи. Без налична застраховка, това се оказва непосилен разход за бюджета на домакинството.

 

Имуществената застраховка е инвестиция в сигурно бъдеще

 

Имуществената застраховка трябва да се разглежда като инвестиция в сигурно бъдеще за вас и вашето семейство, ако не искате големи имуществени щети да застрашат финансовата ви стабилност. От различните събития, които могат да сполетят дома ви, щетите от пожар могат да бъдат изключително скъпи, тъй като пожар може да унищожи или сериозно да повреди структурата на дома и вашето лично имущество. За жалост земетресенията също могат да причинят сериозни щети или разрушаване на къщата, които застраховката може да ви помогне да покриете.

 

Ако домът ви е пострадал до толкова, че не можете да останете в него до извършване на ремонт, застраховката може да покрие разходите за наемане на алтернативно жилище или хотел по време на ремонтните дейности.

 

Често има и случаи, в които вода изтича от вашата баня в апартамента на съседа ви, поради спукана тръба или неизправност в клапаните. Въпреки че това може да не е причинило много щети на вашето имущетво, вие сте отговорни за ремонта на имота на съседа ви. Ето защо срещу допълнителна премия може да добавите и застраховка  "Обща Гражданска отговорност", която ще покрие и разходите за ремонт на имуществото на съседа, които в противен случай трябва да уредите сами.

AdobeStock_443795927

Природните бедствия стават все по-чести и тежки, а повечето хора не знаят какви щети могат да им бъдат причинени например от удар от мълния. Индиректният може да унищожи електронното оборудване, а директният може да предизвика пожар в инсталациите, който лесно може да се разпространи в къщата.

 

Влизането с взлом в домовете е най-често срещан през летните месеци, когато хората предимно отсъстват. Можете да отидете на почивка спокойно или с най-добрата надежда, че крадците ще ви заобиколят и през този сезон. Загубата или повреждането на имущество поради кражба или вандализъм може да бъде значително, особено ако са откраднати ценни предмети като електроника, бижута или произведения на изкуството. Ценни предмети от бита, като картини, бижута или друго ценно оборудване, могат да бъдат специално договорени и включени във вашето застрахователно покритие.

 

Как да изберем правилното застрахователно покритие?

 

При избора на пакет за имуществена застраховка е важно да се посочи вида на имота – апартамент или къща, както и рисковете, на които е изложен. Важно е да се вземе предвид договорената застрахователна сума, защото това е максимумът, който застрахователят ще плати, ако подадете претенция. Не се колебайте да попитате вашия застраховател за нивото на необходимото застрахователно покритие за нужди ви.

 

Важно е да се отбележи, че покритието и застрахователните условия могат да варират в зависимост от застрахователя и конкретните условия, които избирате. Ето защо винаги е добра идея внимателно да прегледате застрахователната си полица, за да сте сигурни, че имате адекватна защита за най-скъпоструващите потенциални щети.  Не пропускайте да разгледате условията на имуществена застраховка "У дома и щастлив" от УНИКА и да попитате за оферта онлайн или във всеки наш офис в страната.

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
  • success-lg

    Разберeш нашите планове и предимства

  • success-lg

    Получиш индивидуално предложение

  • success-lg

    Насрочиш лична среща

  • success-lg

    Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екип.НовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България