Назад

05 юни 2024

Нашите продукти

Направете дома си безопасен и щастлив оазис

AdobeStock_763278171

Декорацията на дома не е само естетическа задача. Външният вид, енергията и функционалността на жилищното пространство оказват влияние върху нашето здраве, продуктивност и социален живот. За да стане домът ви оазисът, в който се чувствате комфортно и уютно, за да създавате красиви спомени, трябва да обърнете внимание на неговото обзавеждане и декорация.

 

Изразете своята креативност и личен стил

 

Пространството, в което живеем, влияе пряко на нашето настроение и ниво на стрес. Добре организираният и красиво декориран дом може да намали безпокойството и да подобри настроението.

 

Тенденциите в интериорния дизайн са много, а коя ще изберете и дали изобщо държите на нея зависи от това колко е важна за вас естетиката.

 

Докато някои хора не се интересуват в какво пространство живеят, стига да е функционално, други се интересуват от дизайн, така че се опитват да го адаптират към своя стил и вкус - от избора на цветове до детайлите, които ще направят дома им уникален.

 

В допълнение към всички възможни дизайнерски стилове, като минималистичен, бохо, скандинавски, индустриален или класически, наскоро се появи нова тенденция в интериорната декорация - допаминов декор.

 

Допаминът е невротрансмитер, който се освобождава, когато правим нещо, което ни кара да се чувстваме добре, предизвиквайки чувство на щастие. Най-важният принцип на допаминовия декор е да внесе радост, щастие и топлина в дома, за да го превърне във вашия спокоен, забавен и щастлив пристан. Усещането, свързано с тази тенденция, е близко до усещането, което имахме като деца, когато можехме да подредим собствените си стаи както искаме, обграждайки се с неща и цветове, които ни правеха щастливи и с които се идентифицирахме.

 

Ето защо основната характеристика на тази тенденция е използването на силни цветове, закачливи шарки и придаване на „личен щрих“ на пространството, като се обграждаме с неща, които ни правят щастливи. В опозиция на минимализма, допаминовият декор флиртува с максимализма, но само вие определяте до каква степен. Важно е да внесете жизненост и цветове в дома си и да се чувствате щастливи и сигурни в него.

 

Избор на цветове, десени и декорации

 

Изборът на цветовете на стените изглежда лесна задача, но всъщност зависи от светлината, цветовете на мебелите и аксесоарите, но най-вече от вкуса. Тази тенденция насърчава смелото използване на цветове и шарки, но в крайна сметка всичко трябва да изглежда хармонично и весело, а не кичозно и претрупано. Когато декорирате, бъдете смели, но и внимателни – ако смесите много цветове и шарки, пространството ще изглежда хаотично и разхвърляно. Най-добре е да изберете основен цвят за всяка стая и да го комбинирате с цветовете на мебелите и аксесоарите, които ще отразяват вашата индивидуалност.

 

Лично отношение

 

Когато освежите пространството с цветовете, които харесвате, детайлите са ключови и в този случай не можете да прекалявате с тях. Можете например да украсите стената със снимки, които ви напомнят за скъпи хора и моменти, или с лични вещи, които са ви скъпи. Можете да комбинирате модерни мебели с винтидж елементи и любими шарки. Внесете в пространството растения, които ще му придадат свеж и естествен вид.

 

Най-важното е да се ръководите от личния избор, а не от краткосрочните тенденции.

AdobeStock_678217131

Застраховка за щастлив и спокоен сън

 

Наред с добрата атмосфера и усещането за щастие и комфорт, в дома е важно и чувството за сигурност, особено ако го споделяте със семейството си. Спомените, които създавате, са ценни и нищо не може да ви ги отнеме, но финансовата ви сигурност може да бъде застрашена от неочаквано събитие.

 

Застраховайки дома си, вие се предпазвате от финансови загуби, причинени от непредсказуеми събития като пожар, земетресение, наводнение, кражба или вандализъм. Без застраховка разходите за ремонт или подмяна могат да бъдат изключително високи и да застрашат значително финансовата стабилност на семейството. 
Научете повече за предимствата на застраховка „У дома и щастлив“ и подсигурете спокойствието на семейството си.  

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
  • success-lg

    Разберeш нашите планове и предимства

  • success-lg

    Получиш индивидуално предложение

  • success-lg

    Насрочиш лична среща

  • success-lg

    Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екип.НовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България