Назад

24 юни 2024

Полезни съвети

Подгответе дома си за вашата почивка

AdobeStock_734011551

Спуснатите щори показват, че няма никой у дома

 

Докато вие си почивате, започва сезонът на крадците! За да не бъдете неприятно изненадани на връщане от почивка, намерете доверен човек, който от време на време да посещава дома ви, да светва лампата, да събира пощата и да създава впечатлението, че някой присъства там.

 

Спуснатите щори, дръпнатите завеси, тъмнината и претъпканата пощенска кутия изпращат ясно послание на крадеца, че няма никой у дома, така че ако не сте имали навика да възлагате на някого да се грижи за вашия апартамент или къща, докато ви няма, може би сега е моментът да помислите за тази алтернатива. Блиндираните врати и камери и допълнително обезопасените прозорци на къщата също отблъскват крадците, така че ако не разполагате с такива, помислете за тези допълнителни мерки за сигурност, особено ако често отсъствате от дома.

 

Преместете пари и ценности в банката

 

Няма по-ужасно чувство от това, когато се върнеш у дома и разбереш, че някой непознат е узурпирал пространството ти, нарушил е интимността ти и е разклатил чувството за сигурност, което си имал у дома. Хората, които са го преживели споделят, че са го понесли много по-тежко от загубата на ценно имущество.

 

Ако имате възможност вземете блиндирана врата и аларма. Такава защита отблъсква крадците. Пренесете ценности и пари от апартамента в банката.

 

Мястото на ключа не е под изтривалката

 

Не оставяйте ключа под постелката, в саксия до входа на къщата или на друго подобно място, където крадецът ще погледне първо, за да си спести неприятностите да разбие ключалката. По-скоро го оставете на съсед, на когото имате доверие. Все пак някой трябва да полива цветята и да храни котката ви от време на време, ако имате такава. Това е още една добра причина да поддържаме добри междусъседски отношения. Домът ви може да бъде застрашен и от авария като спукана тръба, късо съединение... Така че е добре някой да може да влезе в апартамента, докато ви няма и да повика навреме помощ.

 

Изключете електрическите уреди

 

Преди да тръгнете, не забравяйте да изключите всички електрически уреди (перални или съдомиялни, печка, телевизор, климатик, сушилня, рутер, модем....) Всички електрически уреди консумират електричество дори когато не са включени и ако ги изключите, освен че ще спестите електроенергия, ще предотвратите и щетите, които електроуредите могат да претърпят от непряк удар на мълния.

 

Изключете също лампите, зарядните устройства за мобилни телефони и всички малки домакински уреди, за да предотвратите пожар в случай на късо съединение. Изключете всички светлини и спрете крановете. Не забравяйте да завинтите главния воден клапан.

AdobeStock_734004443

Правете снимки на скъпи устройства и вещи

 

Ако имате ценна колекция, произведения на изкуството, бижута или други ценности у дома, не забравяйте да ги снимате, преди да тръгнете. Пазете касовите бележки от току-що закупените продукти, тъй като всичко това може да служи като доказателство в случай на повреда.

 

Бъдете внимателни в социалните мрежи

 

Не публикувайте в социалните мрежи кога, къде и за колко време отивате, ако не ви се налага, защото изкусни крадци дебнат и онлайн. Ако искате все пак да споделите, направете го пред поверителна група приятели, а не пред целия свят.

 

Застраховайте дома си

 

Короната на всички предпазни мерки обаче е – застраховката на дома! Най-добре е да уредите застраховка срещу природни бедствия (пожар, наводнение, земетресение, буря...) или други опасности (напр. грабеж и грабеж). Размерът на годишната застрахователна премия ще зависи от стойността и размера на дома ви, местоположението, на където се намира, опасностите, срещу които ще бъде застраховано и други фактори.

 

Застраховката за дома защитава и вещите в дома ви – от мебели и лични вещи до предмети на изкуството и ценности.

 

И тъй като семейството не е само за хората. Ако имаш космат, пухкав, лаещ, мяукащ, гальовен и винаги гладен домашен любимец, има как да подсигуриш и него. В случай на злополука или злонамерена вреда, ние ще покрием разноските по лечението му, с допълнителното покритие - „Домашен любимец“.

 

Вижте още: Как да планирате перфектната почивка (uniqa.bg)

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
  • success-lg

    Разберeш нашите планове и предимства

  • success-lg

    Получиш индивидуално предложение

  • success-lg

    Насрочиш лична среща

  • success-lg

    Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екип.НовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България